Skip links

Der er så mange, som gerne bidrager til idræt og kultur

Kilde: Viborg Folkeblad

Ole Anders Petersen, formand for Viborg Kultur og Idrætsfond, glæder sig over, at det er blevet nemmere at hjælpe de kulturelle græsrødder.

Viborg: “Vi er fonden uden dørtærskel. Vi vil være kendte for at være tilgængelig og at kunne træffe hurtige beslutninger.”

Det sagde formanden for Viborg Kultur og Idrætsfond, Ole Anders Petersen, da han på den årlige fest for fondens medlemmer på Viborgs vegne udtrykte stor optimisme.

– Jeg skal hilse og sige, at det er blevet nemmere. Der er virkelig mange, som gerne giver 4000 kroner til at støtte kultur- og idrætslivet. Og tak for det, sagde Ole Anders Petersen til de 160 bidragydere, som var mødt op til spisning i Viborg Katedralskoles meget stilfulde festsal.

– Uden at forklejne nogen af jer, som allerede har lagt lokaler til vores fest, så er det her helt unikt, konstaterede formanden og kiggede rundt i festsalen.

Ud over at donere beløb på mellem 5000 og 25.000 kroner til græsrodsarbejde, hvor pengene gør en stor forskel, så indgår Viborg Kultur og Idrætsfond også i samarbejder om større projekter og events.

Der er således et godt, fast samarbejde med Viborg City Marathon, hvor kulturfonden de første år stod som arrangør, men i dag kun er samarbejdspartner.

Vision Viborg

Her er nogle af de mange unge idrætsudøvere, som fik glæde af kulturfondens penge

Jul for mødre

Den faste tradition hvert år til festen er uddeling af kulturklubprisen. Og i år gik de 50.000 kroner til Lasse Lauritsen fra “Meny” i Sct. Mathias Centret. Ole Anders Petersen siger om Lasse Lauritsen.

– Lasse skulle efterfølge Karl Ejner Frost, en stor personlighed. Og det har han gjort fremragende ved at fortsætte med det engagement i byens liv, som Karl Ejner Frost stod for.

De 50.000 kroner vil Lasse Lauritsen bruge sammen med Mødrehjælpen i Viborg. Så til næste jul vil der blive mulighed for ekstra mange gode julepakker til mødre, som har svært ved at få det hele til at hænge sammen.

Viborg Kultur og Idrætsfond

Lasse Lauritsen i midten modtog 50.000 kroner, som skal bruges til mødrehjælpens julepakker. Med på billedet er bestyrelse og arrangører af festaftenen. Det er fra venstre Klaus Petersen, Niels Ole Pedersen, Henrik Karlsen, Helge Markussen (rektor), Lasse Lauritsen, Ole Anders Petersen, Per Tandrup Anders H. Johnsen (uddannelseschef) og Britt Nielsen.

De fik støtte

Viborg Gymnastik Forening, Mads Jacobsen, 5000 kr.

Bjerringbro BMX, Mia Christensen, 7500 kr.

Bjerringbro BMX, Mikkel Schilling, 7500 kr.

Bjerringbro BMX, Marc Bech Feldt, 7500 kr.

Bjerringbro BMX, Malene Kejlstrup Sørensen, 7500 kr.

Bjerringbro BMX, Hjalte Bech Feldt, 7500 kr.

Sportsdans, Nikita Löw Kristensen og Tudor-Gabriel Andrei, 16.000 kr.

Viborg Gymnastik Forening, Alberte Ølholm Jørgensen, 5000 kr.

Viborg Skytteforening, Josefine Østergaard Laursen, 7500 kr.

Viborg Skytteforening, Sara Alexis, 5000 kr. Julie Abel (dans), Emilie Nørskov Thomsen og Freja Kløjsgaard Laursen, 4000 kr.

De i alt 80.000 kroner er sponseret med 50.000 kroner fra Anders Brøndums Velgørende Fond og 30.000 kroner fra Viborg Kultur og Idrætsfond.