Skip links

Cool søndagsjazz i en smuk have

Kilde: Viborg Folkeblad.

Den nyrenoverede barokhave ved Hald Hovedgård dannede den perfekte ramme om en afslappet søndagskoncert.

Hald: Som Dyrskuepladsen passede nærmest perfekt til lørdagens Fyrværkerifestival, passede barokhaven ved Hald Hovedgård helt perfekt til søndagens jazzkoncert med sangeren og sangskriveren Veronica Mortensen og pianist Hans Esbjerg.

De smægtende, cool toner nærmest smøg sig rundt i haven i ganske fint sensommervejr, og stemningen blandt tilhørerne var på en gang begejstret og afslappet.

Omkring et par hundrede tilskuere – de fleste i den modne alder – havde fundet vej til den nyrenoverede park, der dannede rammen om arrangementet, og det fremmøde var Anders Kristensen fra Kulturselskabet rigtig godt tilfreds med.

– Det er lidt en prøve for at se, hvad den her smukke have kan bruges til, og for mig er den oplagt til både klassisk musik og jazz, og haven skal da bruges. Det synes jeg i hvert fald, og det er dejligt, at der også er andre, der synes det, sagde Anders Kristensen.

Kage og portvin

At haven skal bruges, fik han opbakning til fra veninderne Inge Lassen, Marie Hvidt og Hanne Boysen, der alle tre bor i lokalområdet – og har fulgt tilblivelsen/renoveringen af haven de seneste år.

– Det er fedt, at den bliver brugt, og at den er blevet så flot. Den så jo herrens ud undervejs, men resultatet er blevet rigtig fint, og sådan en koncert her passer da lige til, sagde Marie Hvidt, der sammen med veninderne havde placeret sig i forreste række på plænen.

Her sad folk i medbragte stole og på tæpper, og mange af dem nød kaffe og kage fra Søster Lagkage og/eller et glas portvin fra Vinstuen. De holdt til i et af de små, hvide huse ned mod søen, og her blev der langet masser af kage over disken – og skænket mange glas portvin.

– Jeg tænkte, at det da lige var sagen med portvin til kage og jazz, og det ser ud til, at jeg fik ret, for der er faktisk snart udsolgt, sagde Rikke Brøndum fra Vinstuen allerede under den omkring to timer lange koncerts første sæt.

Koncerten, der måske blot er den første i en lang række, blev arrangeret af Kulturselskabet med støtte fra Kulturelt Samråd og Vision Viborg – Viborg Kultur- og Idrætsfond.