Skip links

Studenter fra Viborg hædret af Viborg Kultur- og Idrætsfond for en særlig indsats på deres skole.

Kilde: Viborg Folkeblad

Ungdommelig gå-på-mod præger alle tre unge mennesker, som onsdag af Viborg Kultur- og Idrætsfond hver fik 5000 kroner, som de frit kan bruge til at forsøde tilværelsen. Og alle tre søger i hvert fald for en stund væk for at rejse og for at studere.

Pengene får de efter indstilling fra deres lærere på henholdsvis Mercantec, Viborg Handelsgymnasium og Viborg Katedralskole.

Silas Moddy Jakobsen har på Viborg Katedralskole været træner for kollegiets fodboldklub, og han har i forbindelse med en kamp arrangeret café med livemusik for hele skolen. Silas var én af fire, som havde ansvaret for årets musical, og han var med til at arrangere 3. g’ernes afsluttende underholdning.

– Nu går den til Indien i en firehjulstrækker sammen med en kammerat, forklarer Silas Moddy Jakobsen, som dog har planer om at tage et mekanikerkursus, hvilket forekommer at være fornuftigt, idet bilen, der skal køres i, er så gammel, at den bliver efterladt i Indien.

Victoria Kisum Bak skal også ud at rejse. Hun skal på en højskole-rundtur i Sydamerika. Forinden arbejder hun i vuggestue og bageri.

Lærerne har indstillet Victoria, fordi hun har været en dygtig ambassadør for Viborg Handelsgymnasium ved messer, åbent hus arrangementer, brobygning og i reklamemateriale.

Hun har været med i galla-udvalget og bidrager til et godt fagligt og socialt miljø.

Rasmus Steensig Jensen har gået på Viborg Tekniske Gymnasium og er lige nu optaget af at flytte i lejlighed i Aarhus, hvor han skal begynde at læse jura.

Lærerne beskriver ham som en elev, der med indsigt og humor er god til at løfte stemningen i klasseværelset. Skolen har haft stor glæde af at benytte Rasmus’ færdigheder ved flyglet. Med sin solide forankring i kultur har han bidraget til dannelsen i gymnasiet.

– Det er vigtigt for fonden at støtte etableret kultur, men med disse legater prøver vi også at give en opmuntring til de nye græsrødder, siger Ole Anders Petersen, formand for Viborg Kultur- og Idrætsfond.

Rejselagater